Zasady organizacji nauczanie zdalnego (online) w Szkole Podstawowej
im. Odkrywców Polskiej Miedzi w Chocianowie w okresie 22 marca – 25 kwietnia 2021r.

 

 

Data

Obiad

Zmiany

15.03.2021

Jarzynowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Risotto ( ryż, filet z kurczaka, kukurydza, pieczarki, papryka) 1,9

Cytrynada + woda mineralna n/g

Jabłko

 

16.03.2021

Rosolnik z kaszą manną 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet schabowy panierowany 1,3,9

Marchew z groszkiem 1,7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Serek homogenizowany 7

 

17.03.2021

Gulaszowa 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Pampuchy na parze z polewą kakaową 1,3,7

Woda mineralna n/g

Soczek wieloowocowy

 

18.03.2021

Fasolowa na rosole 1,9

Ziemniaki z koperkiem 7

Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym 1,7,9

Sałatka z buraczków

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Banan

 

19.03.2021

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Paluszki rybne z dorsza 1,3,4,9

Surówka z kwaszonej kapusty 9

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                          NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

                                             

Jadłospis obiadowy od 22.03.2021 r. do 26.03.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

22.03.2021

Barszcz czerwony na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Makaron świderki z serem białym 1,3,7,

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Owoc

 

23.03.2021

Rosół drobiowy z makaronem nitki 1,3,9

Ziemniaki z koperkiem 7

Udko pieczone z kurczaka 9

Sałata ze śmietaną 7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

24.03.2021

Brokułowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Bigos 1,9

Woda mineralna

Soczek owocowo-warzywny

 

25.03.2021

Ziemniaczana na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Kasza gryczano - jęczmienna parowana w piecu 1

Gulasz wieprzowy  1,9

Sałatka z ogórków kwaszonych

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Owoc

 

26.03.2021

Pomidorowa z ryżem na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Filet z dorsza panierowany 1,3,4,9

Sos grecki ( marchew, pietruszka, cebula, papryka, pieczarki) 1,7,9

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym

 

                                          NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Data

Obiad

Zmiany

01.03.2021

Biały barszcz z szynką i jajkiem 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Makaron świderka z białym serem twarogowym 1,3,7

Cytrynada + woda mineralna n/g

Jabłko

 

02.03.2021

Krupnik ryżowy na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Schab duszony w sosie 1,7,9

Surówka z białej kapusty z ogórkiem kwaszonym

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

03.03.2021

Pieczarkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Fasolka po bretońsku 1,9

Woda mineralna n/g

Soczek wieloowocowy

 

04.03.2021

Brokułowa na rosole 1,7,9

Ziemniaki z koperkiem 7

Stek wieprzowy z cebulką 1,3,9

Surówka z czerwonej kapusty

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Banan

 

05.03.2021

Pomidorowa z makaronem nitki 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet rybny ( dorsz) 1,3,4,7,9

Surówka z kwaszonej kapusty 9

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                          NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki                                   

Jadłospis obiadowy od 08.03.2021 r. do 12.03.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

08.03.2021

Koperkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Spaghetti z sosem pomidorowym

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Owoc

 

09.03.2021

Kapuśniak z kwaszonej kapusty 1,9

Pieczywo mieszane 1.3.7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet pożarski 1,3,9

Mizeria ze śmietaną 7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Serek homogenizowany 7

 

10.03.2021

Grochowa na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Pierogi ruskie z cebulką lub ze śmietaną 1,3,7,9

Woda mineralna

Soczek owocowo-warzywny

 

11.03.2021

Zupa z zacierką babuni na rosole 1,3,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Kasza gryczano - jęczmienna parowana w piecu 1

Gulasz wołowy 1,9

Ogórek konserwowy

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Owoc

 

12.03.2021

Szpinakowa z jajkiem na rosole 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Filet z morszczuka  panierowany 1,3,4,9

Bukiet królewski parowany w piecu z masełkiem 7,9

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym

 

                                          NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Jadłospis obiadowy od 24.02.2020 r. do 28.02.2020 r.

Data

Obiad

Zmiany

24.02.2020

Zupa ”Wiejska”z mięsem i z ziemniakami 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Makaron z serem twarogowym 1,3,7

Cytrynada z miodem+ woda mineralna n/g

Owoc

 

25.02.2020

Krupnik jęczmienny na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet schabowy panierowany 1,3,9

Marchew z groszkiem 7

Kompot śliwkowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy7

 

26.02.2020

Brokułowa na rosole  1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Pierogi ruskie z masełkiem lub ze śmietaną 1,3,7,9

Woda mineralna n/g

Soczek owocowo-warzywny

 

27.02.2020

Koperkowa bez śmietany na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym 1,7,9

Kompot malinowy + woda mineralna n/g

Owoc

 

28.02.2020

Jarzynowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet rybny z morszczuka 1,3,4,9

Surówka z białej kapusty

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                               NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

                                                  

 

 

Jadłospis obiadowy od 02.03.2020 r. do 06.03.2020 r.

Data

Obiad

Zmiany

02.03.2020

Pieczarkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Makaron rurki ze szpinakiem 1,7,9

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Owoc

 

03.03.2020

Ogórkowa na rosole 1,7.9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet wieprzowy mielony 1,3,9

Marchew z chrzanem 7,9

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Serek homogenizowany 7

 

04.03.2020

Krupnik ryżowy na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Fasolka po bretońsku 1,7,9

Woda mineralna n/g

Soczek owocowo-warzywny

 

05.03.2020

Zupa ziemniaczana na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Kasza gryczana parowana w piecu 1

Gulasz wołowy z sosem pieczeniowym 1,9

Ogórek konserwowy

Kompot malinowy + woda mineralna n/g

Owoc

 

06.03.2020

Barszcz czerwony na rosole 1,7,9

Pieczywo  mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem

Filet z dorsza panierowany 1,3,4,7,9

Fasolka szparagowa parowana w piecu z masełkiem 7

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                               NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.       Zboża zawierające gluten

2.       Skorupiaki i produkty pochodne

3.       Jaja i produkty pochodne

4.       Ryby i produkty pochodne

5.       Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.       Soja i produkty pochodne

7.       Mleko i produkty pochodne

8.       Orzechy

9.       Seler i produkty pochodne

10.   Gorczyca i produkty pochodne

11.   Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.   Dwutlenek siarki

13.   Łubin

14.   Mięczaki