Jadłospis obiadowy od 24.02.2020 r. do 28.02.2020 r.
Data
|
Obiad
|
Zmiany
|
24.02.2020
|
Zupa ”Wiejska”z mięsem i z ziemniakami 1,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Makaron z serem twarogowym 1,3,7
Cytrynada z miodem+ woda mineralna n/g
Owoc
|
|
25.02.2020
|
Krupnik jęczmienny na rosole 1,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem 7
Kotlet schabowy panierowany 1,3,9
Marchew z groszkiem 7
Kompot śliwkowy + woda mineralna n/g
Jogurt owocowy7
|
|
26.02.2020
|
Brokułowa na rosole 1,7,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Pierogi ruskie z masełkiem lub ze śmietaną 1,3,7,9
Woda mineralna n/g
Soczek owocowo-warzywny
|
|
27.02.2020
|
Koperkowa bez śmietany na rosole 1,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem 7
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym 1,7,9
Kompot malinowy + woda mineralna n/g
Owoc
|
|
28.02.2020
|
Jarzynowa na rosole 1,7,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem 7
Kotlet rybny z morszczuka 1,3,4,9
Surówka z białej kapusty
Woda mineralna n/g
Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7
|
|
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
1.Zboża zawierające gluten
2..Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
Jadłospis obiadowy od 02.03.2020 r. do 06.03.2020 r.
Data
|
Obiad
|
Zmiany
|
02.03.2020
|
Pieczarkowa na rosole 1,7,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Makaron rurki ze szpinakiem 1,7,9
Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g
Owoc
|
|
03.03.2020
|
Ogórkowa na rosole 1,7.9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem 7
Kotlet wieprzowy mielony 1,3,9
Marchew z chrzanem 7,9
Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g
Serek homogenizowany 7
|
|
04.03.2020
|
Krupnik ryżowy na rosole 1,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem 7
Fasolka po bretońsku 1,7,9
Woda mineralna n/g
Soczek owocowo-warzywny
|
|
05.03.2020
|
Zupa ziemniaczana na rosole 1,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Kasza gryczana parowana w piecu 1
Gulasz wołowy z sosem pieczeniowym 1,9
Ogórek konserwowy
Kompot malinowy + woda mineralna n/g
Owoc
|
|
06.03.2020
|
Barszcz czerwony na rosole 1,7,9
Pieczywo mieszane 1,3,7
Ziemniaki z koperkiem
Filet z dorsza panierowany 1,3,4,7,9
Fasolka szparagowa parowana w piecu z masełkiem 7
Woda mineralna n/g
Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7
|
|
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki