Drodzy rodzice, uczniowie!

Musimy Was niestety poinformować, że z przyczyn technicznych w dniu 13 czerwca obiady nie będą wydawane

Za utrudnienia serdecznie przepraszamy.

Jadłospis obiadowy od 21.06.2021 r. do 24.06.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

21.06.2021

Ogórkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Spaghetti z miesem i sosem pomidorowym 1,3,9

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jabłko

 

22.06.2021

Krupnik jęczmienny na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet pożarski (mielony drobiowy)

Mizeria z ogórków ze śmietaną 7

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

23.06.2021

Rosolnik z kaszą manną 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Naleśniki z twarogiem i musem jabłkowym 1,3,7,9

Woda mineralna n/g

Soczek owocowy - warzywny

 

24.06.2021

Pomidorowa z makaronem świderki 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Schab duszony w sosie 1,9

Surówka z młodej kapusty, koperkiem i szczypiorkiem 9

Kompot malinowy + woda mineralna n/g

Jabłko

 

25.06.2021

 

WAKACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

                                               NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

 

  

 

 

Szanowni Rodzice!

Serdecznie zapraszam do udziału w spotkaniu on-line poświęconemu szczepieniom dzieci
i młodzieży przeciw COVID-19 prowadzonym w ramach Narodowego Programu Szczepień.

Prelegentami będą pan prof. dr hab. Leszek Szenborn kierownik Katedry i Kliniki Pediatrii
i Chorób Infekcyjnych Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu oraz pani Barbara Korzeniowska wicedyrektor ds. lecznictwa otwartego Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego we Wrocławiu, lekarz medycyny.

Spotkanie odbędzie się na platformie Microsoft Teams w dniu 24 czerwca 2021 r. (czwartek)
o godz. 17.30, przewidywany czas trwania spotkania 1,5 godz.

Spotkanie odbędzie się pod poniższym linkiem:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWY5MmE3NWEtMjk1Ny00YTIyLWJlMGMtMzJlY2Y2YTY1OWFk%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22d24a0824-1e4c-45a4-9762-104e8a8fb2ee%22%2c%22Oid%22%3a%2252311543-ce04-4bc4-b159-2404ca188f5e%22%2c%22IsBroadcastMeeting%22%3atrue%7d&btype=a&role=a

Z wyrazami szacunku

Roman Kowalczyk

Dolnośląski Kurator Oświaty

 

 

Jadłospis obiadowy od 07.06.2021 r. do 11.06.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

07.06.2021

Biały barszcz z jajkiem i kiełbasą 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Risotto ( ryż, filet z kurczaka, papryka, marchew, kukurydza konserwowa, cebula)

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Mandarynka

 

08.06.2021

Krupnik jęczmienny na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet schabowy panierowany 1,3,9

Mizeria z ogórków ze śmietaną 7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

09.06.2021

Koperkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Bigos 1,9

Woda mineralna n/g

Soczek owocowy - warzywny

 

10.06.2021

Ziemniaczana na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Kasza gryczano-jęczmienna parowana w piecu 1

Gulasz wołowy 1,9

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kompot malinowy + woda mineralna n/g

 

11.06.2021

Fasolowa na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3.7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet rybny 1,3,4,9

Surówka z kwaszonej kapusty

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                               NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

Jadłospis obiadowy od 14.06.2021 r. do 18.06.2021.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

14.06.2021

Pieczarkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 7

Łazanki z mięsem, kapustą kwaszoną i białą 1,3,7,9

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Owoc

 

15.06.2021

Zupa gospodarcza na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet mielony wieprzowy 1,3,9

Buraczki z chrzanem 9

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt wieloowocowy 7

 

16.06.2021

Jarzynowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Fasolka po bretońsku 1,9

Woda mineralna n/g

Soczek wieloowocowy

 

17.06.2021

Rosół drobiowy z makaronem nitki 1,3,9

Ziemniaki z koperkiem 7

Udko pieczone z kurczaka 1,9

Sałata zielona ze śmietaną 7

Kompot truskawkowy

Banan

 

18.06.2021

Zupa „Shreka” z jajkiem na rosole 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 7

Kluski śląskie z sosem warzywno-mięsnym 1,3,7,9

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

                                               NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki